Gratis brillen voor vijftien vluchtelingen

De oproep op Facebook om vijftien vluchtelingen uit de voormalig Anne Annemaschool in de Verdistraat aan een bril te helpen, heeft succes gehad.

Zij kunnen binnenkort weer goed zien, nadat zij hun brillen bij de overtocht over de Middellandse Zee zijn kwijtgeraakt. “Je doet wat je kunt doen en waar je goed in bent” zegt een Nijkerkse opticien, die niet met naam en toenaam in de krant wil. “Daar zou een verkeerd signaal vanuit gaan. Alsof je uit zou zijn om het vergroten van naamsbekendheid.” Wel wil ij kwijt dat er een connectie is met de coördinator van de Amersfoortse vrijwilligershulp aan vluchtelingen Simone Kennedy. “We komen in dezelfde kerk.” De brillen worden vandaag aangemeten. “Wij beseffen dat er snel moet worden geleverd. De crisisopvang in de Anne Annemaschool is immers van korte duur. Maar daar hebben wij ervaring in. Het komt vaak genoeg voor dat mensen liefst morgen al een nieuwe bril willen, omdat hun oude is zoek is geraakt.”

Bij deze opticien kunnen mensen hun in ongebruik geraakt brillen inleveren. “Wij zorgen er al een hele tijd voor dat afgedankt exemplaren goed terecht komen. Zo sturen wij ze naar Oeganda en tegenwoordig ook naar de Oekraïne.”

 

Bron: AD Amersfoort